Selecteer een pagina

Allergenen beheersysteem

ALLERGENEN BEHEERSYSTEEM BIJ KEURSLAGER MONSIEUR

Als gevolg op de nieuwe allergenen wetgeving voor verswinkels, investeerde Keurslager Monsieur in een zeer uitgebreide allergenenstudie met de daarbij horende etikettering van allergenen.

Allergenen (gerelateerd aan voedsel) en de voedingwaarden van ieder (al dan niet bereid) product zijn in de winkel van Keurslager Monsieur dank zij een eigen ontwikkeld allergenen beheersysteem, perfect te achterhalen via de beschikbaar gestelde I PAD in de winkel.

 

Wat zijn allergenen?

Een allergeen is een bestanddeel van een natuurlijke of kunstmatige stof die allergische reacties kan veroorzaken. Klachten die hierdoor ontstaan zijn bijvoorbeeld een loopneus, tranende ogen, jeuk of benauwdheid. Allergische reacties zijn vaak gerelateerd aan aandoeningen als eczeem en astma. …

Allergenen:

  • Melkeiwit + afg.
  • lactose
  • Eieren + afg.
  • Soja + afg.
  • Gluten
  • Tarwe
  • Rogge
  • Rundvlees
  • Varkensvlees
  • Kippenvlees Vis + afg.
  • Schaal- en schelpdieren
  • Maïs
  • Noten + afg.
  • Notenolie
  • Pinda’s
  • Pinda-olie

  • Peulvruchten
  • Sesam + afg.
  • Glutaminaat Sulfiet (E220-228)
  • Koriander
  • Selderij
  • Wortel
  • Lupine
  • Mosterd
  • Cacao
  • Weekdieren