Selecteer een pagina

Ons vlees

Vers en gerijpt vlees

BELGISCH WITBLAUW

Oorsprong: België
Marmering: gering
Smaak: Heerlijke klassieker
Eigenschappen: Mager, mals en sappig dankzij de fijne spiervezels

Het witblauwe rund wordt enkel vetgemest met energierijke voeding, dit resulteert in mager rundsvlees.
Keurslager Monsieur geeft zijn voorkeur aan het vers en zeer smaakvol witblauwrund, een ras waar alle Belgische
veeboeren zeer trots op zijn!

LIMOUSIN

Oorsprong: Frankrijk
Marmering: gering
Smaak: Heerlijke klassieker met dat tikkeltje meer.

Eigenschappen: Dit vers vlees is mager en heeft een fijne vezelstructuur, bovendien is het heerlijk van smaak en lekker
mals.

IERS

Oorsprong: Ierland
Marmering: fijn en beperkt
Smaak: Verfijnde ziltige smaak

Eigenschappen: De combinatie van ruimte, rust, oneindige veel vers gras, een schone lucht en veel lichaamsbeweging
zorgt voor de verfijnde smaak van het verse Ierse rundsvlees. Het milde zeeklimaat zorgt voor de subltiele zilte
toets.

AMERICAN ANGUS BEEF

Oorsprong: USA
Marmering: Fijn en alom aanwezig
Smaak: Uitzonderlijk mals en sappig

Eigenschappen: Amerikaans vers rundvlees onderscheidt zich op gebied van malsheid en smaak ten opzichte van
vlees uit Europa & Zuid-Amerika. De Amerikaanse runderen leven buiten en voeden zich met verse grassen en kruiden.
In de eindfase krijgen de runderen een uitgebalanceerd graandieet wat zorgt voor een fijne maar alom aanwezige
marmering van het vlees.

ARGENTIJNS

Oorsprong: Argentinië
Marmering: mager en fijn
Smaak: Krachtige vleessmaak door natuurlijke rijping tijdens transport.

Eigenschappen: Het vee loopt vrij rond in de uitgestrekte pampa’s en doet zich tegoed aan het overvloedige malse
gras. De voeding en daarnaast de ‘rijping’ tijdens het 3-wekelijkse transport zorgt voor de typische en uitzonderlijke
smaak.

HOLSTEIN DRY AGED (gerijpt vlees)

Oorsprong: Duitsland
Marmering: grove structuur en opmerkelijke marmering
Smaak: Subtiel botersmaak

Eigenschappen: De unieke structuur en het fijne intramusculaire vet maken dit product uiterst geschikt voor rijping
volgens het DRY-AGED principe. Het proces duurt 30 dagen wat kan leiden tot een gewichtsverlies van wel 30%.Door
het verlies van vocht en de afbraak van collagenen neemt de concentratie van smaak- en geurstoffen in het overblijvende
vlees toe. De smaak wordt steeds intenser.

Het lekkerste gehakt

Proef het verschil!

Gehaktvlees is één van de paradepaardjes in ons gamma en je vindt bij ons
diverse soorten. Het bekendste gehakt is gemengd gehakt dat samengesteld is
uit een mengeling van varkens- en rundvlees. Ons lekker gehakt is een veelzijdig
product dat u voor tal van bereidingen kan gebruiken en door zijn eenvoudige
samenstelling is het ideaal geschikt om te bakken en te braden.
Als Keurslager sta ik dagelijks persoonlijk in voor de kwaliteit van ons gehakt
en dat neem ik zeer ter harte, want zelf ben ik ook grote fan van dit veelzijdige
product. Voor de productie van ons gehakt vlees maak ik enkel gebruik van Belgisch
vlees. Het Belgische vlees is zondermeer van topkwaliteit en die topkwaliteit
geeft me als Keurslager de garantie om goede kwaliteitsvolle producten te
maken voor u.

Controle:

De kwaliteit van ons gehakt begint al van bij de ontvangst van ons vers vlees.
Bij levering controleer ik de temperatuur van het verse vlees, ik kijk na of het
transport op een hygiënische wijze verlopen is en of de temperatuur van de
aangeleverde vleesproducten de 4°C niet overschrijdt. Dit is een zeer belangrijke
controle, want alles begint bij de ontvangst van correcte grondstoffen om
een lekker, kwaliteitsvol product te maken.

Bereiding:

Bij de bereiding van het gehaktvlees hanteer ik de hoogste hygiënische normen.
Ik zie er op toe dat de koude keten niet wordt onderbroken. Voor het
kruiden van het gehakt werk ik uitsluitend met hoogwaardige kruiden. Regelmatig
worden van onze gehaktproducten ook stalen geanalyseerd in een labo
zodat ook de bacteriologische kwaliteit is gegarandeerd. Uiteraard voldoen al
onze gehaktproducten aan de voedingswaardenormen die wettelijk zijn vastgelegd.
Als Keurslager sta ik garant voor de kwaliteit van al onze producten en in het
bijzonder voor ons lekker gehaktvlees.
Smakelijk.

Onze keurslager-specialiteiten:

  • Keurprimeur
  • Préparé Finesse
  • Bocconini
  • Keurbrochette