Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
4 fazantfilets
8 gekonfijte kastanjes
gemalen muskaatnoot
Voor de saus
2 dl rode wijn, 1 dl porto, 2 dl wildfond
50 g boter
Voor erbij
250 g rode biet geschild en in reepjes
gesneden, 1 versnipperde ajuin
1 eetlepel suiker, 1 eetlepel azijn, ½ koffielepel gemalen roze peperkorrels
200 g geschilde pastinaak gekookt
in gezouten melk met laurier
¼ dl olie, 50 g boter
½ dl room
12 gekookte miniraapjes
Als garnituur
Chips van knofl ook en rode biet, tot siroop gekookte porto en balsamico-azijn, appelreepjes en topjes van tijm.

Bereiding
1. Plet de fazant lichtjes met het plat van een bijl, kruid en verbrokkel er de kastanjes op. Kruid met peper en zout en een weinig gemalen muskaatnoot.
Pak ze in aluminiumpapier en draai de uiteindes aan zodat er mooie rolletjes ontstaan. Prik en leg ze in een ketel en giet er de wijn, de porto en de fond op.
Zet het geheel op een laag vuurtje en laat 45 minuten onder het kookpunt garen.
2. Maak ondertussen de rode biet. Doe daarom de olie, de ajuin en de rode biet in een pot. Laat enkele minuten lichtjes bakken en voeg er de suiker bij. Blus met de azijn en kruid met roze peper en peper en zout.
3. Pureer de pastinaak en voeg er de boter en de room bij. Kruid met peper en zout.
4. Neem de fazantroulades uit de saus, verwijder de verpakking en hou warm.
5. Kook de saus tot 1/3 in en werk ze af met boter en peper en zout.
6. Snijd het vlees in schijfjes en schik alles zo creatief mogelijk op borden. Versier met de chips, de appelreepjes, de tijm en de balsamicosiroop. Lepel op laatst de saus erbij.