Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
½ appel
300 g gemengd gehakt
25 g rozijnen
12 g pompoenpitten
1 cl calvados
1 kalkoenborst
keukentouw
400 g fijne boontjes
250 g oesterzwammen
20 g boter
1 eetlepel olijfolie
peper en zout

Bereiding
Schil de appel, snij hem in kleine stukjes en meng met het gehakt, de rozijnen, de pompoenpitten en de calvados. Kruid met peper en zout. Maak een inkeping langs de zijkant van de kalkoenborst zodat je een holte krijgt. Vul die met het gehaktmengsel. Naai het vlees dicht met het keukentouw, leg het in een schotel en zet 50 min. in een voorverwarmde oven van 160°C (het vlees is klaar wanneer het een kerntemperatuur van 65°C heeft).
Verwijder de steeltjes van de bonen, kook ze 5 minuten in gezouten water en laat ze schrikken onder de kraan. Trek de oesterzwammen in stukken, bak ze kort in een pan met boter en olijfolie. Voeg de bonen toe en kruid naar smaak met peper en zout.