Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
200 g bloem
2 eieren
4 dl melk
zout en gedroogde oregano
500 g spinazie
200 g ricotta
12 plakjes prosciutto (Italiaanse ham)
1 dl room
100 g geraspte mozzarella
paprikapoeder en gemalen peper
250 g jonge spinaziescheuten
5 cl olijfolie
enkele gele tomaatjes

Bereiding
Maak een glad deegje van bloem, melk, eieren, zout en oregano. Bak er flensjes mee.
Stoof de spinazie in een weinig olijfolie met peper en zout en laat ze uitlekken. Vang het vocht op en hou het even aan de kant.
Hak de spinazie fijn en meng met de ricotta, zout, peper en paprikapoeder.
Schik op elk flensje een plakje ham en leg op iedere onderste helft een lepel van de mengeling. Plooi de flensjes dicht en schik ze op een ovenschaal. Maak een sausje van het spinazievocht, de room en mozzarella en verdeel het over de flensjes.
Strooi er wat mozzarella over en plaats het geheel 10 minuten in een oven van 180°C.
Meng de jonge spinazie met kwartjes gele tomaat, sliertjes ham, zout, peper en olijfolie. Leg op ieder bord 2 flensjes en schik er een bosje spinazie bij.