Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
4 hamsteaks van elk 3 cm dik (volledig gekookt)
grote rijpe ananas
1/2 kopje ongezoet ananassap
1/4 kopje gele mosterd
2 eetlepels olie
2 eetlepels honing (of meer)

Bereiding
Meng het ananassap, de olie en 1 theelepel van de mosterd. Maak inkervingen in de vetlaag van de hamsteak, zodat deze niet gaat krullen op de grill.
Plaats de ham in een ondiepe ovenschaal en giet het mengsel eroverheen. Laat het even staan. Knip met een schaar de scherpe punten van de ananas kroon.
Snijd met een scherp mes de ananas in de lengte in 8 gelijke stukken. Leg op een schotel, met de schil naar beneden en besprenkel met de honing. Laat de ham en de ananas voor ongeveer een uur rusten. Verwarm de grill voor. Plaats de ham in de grill op een matig vuur. Grill ongeveer 10-15 min., smeer regelmatig in met de marinade. Wanneer de ham bruin is aan de ene kant, de ham omdraaien. Leg de stukken ananas op de grill. Laat verder grillen en van tijd tot tijd de ham insmeren met de marinade. Haal de ananas uit de grill wanneer er goede grillafdrukken op staan en de hamsteak wanneer deze helemaal opgewarmd is. Plaats op een serveerschaal. Neem de resterende marinade en meng met de resterende mosterd. Giet over de ham en serveer.