Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
Marinade
1⁄4 l olie
2 dl witte wijn
1 dl azijn
4 eetlepels honing
2 eetlepels suiker
2 eetlepels ketchup
enkele druppels tabasco
peper en zout
Brochette
4 lamskoteletten
4 tomaten
2 uien
12 gevulde groene olijven
olie

Bereiding
Snijd 4 lamskoteletten in blokjes zonder bot.
Marineer het vlees 1 dag op voorhand.
Meng hiervoor 1⁄4 l olie met 2 dl witte wijn, 1 dl azijn, 4 eetlepels honing, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels ketchup, enkele druppels tabasco, peper en zout.
Schil de uien en snijd ze in stukken.
Was en droog de tomaten en snijd ze eveneens in stukken.
Snijd 12 gevulde groene olijven doormidden.
Verdeel de stukjes vlees, ui, tomaat en olijven over vier pennen en besmeer de spiesjes met olie.
Grill ze bij matige hitte 8 tot 10 minuten onder voortdurend keren.
Serveer met boerenbrood.