Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
grof gemalen peper
olie
4 lendebiefstukken van 200 g
zout het vlees na afloop
Begeleidende kruidenolie
l eetlepel olijfolie
2 takjes tijm
1 gehakte sjalot
1 gehakt preiwit
2 takjes rozemarijn
1 takje marjolein
2 geplette knoflookteentjes
peper van de molen

Bereiding
Roer grof gemalen peper door voldoende olie en giet het mengsel over 4 lendebiefstukken van 200 g.
Laat het vlees zo 5 uur in de koelkast toegedekt marineren.
Keer het vlees af en toe om.
Haal het vlees uit de olie, laat het uitdruipen en grill het op de barbecue 3-6 minuten (naar smaak) aan beide kanten.
Zout het vlees na afloop. Serveer een saus naar keuze, aardappelen of stokbrood en groene salade.
Begeleidende kruidenolie
meng l eetlepel olijfolie met 2 takjes tijm, 1 gehakte sjalot, 1 gehakt preiwit, 2 takjes rozemarijn, 1 takje marjolein, 2 geplette knoflookteentjes, peper van de molen.