Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
16 grote champignons
200 g gehakt
1 el citroensap
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
4 takjes peterselie
2 el paneermeel
½ el olijfolie
1 tl tijm
1 dl bouillon
1 el geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout

Bereiding
Veeg de champignons schoon.
Haal de steeltjes voorzichtig uit de hoed en doe ze met de sjalotten en de knoflook in de keukenmachine en hak ze zeer fijn.
Besprenkel de hoedjes met citroensap.
Meng het gehakt met het sjalottenmengsel.
Knip de peterselie erboven, doe de tijm erbij, voeg 1 el paneermeel, ½ el olijfolie en wat zout en peper toe.
Vul de champignons met dit mengsel.
Giet de bouillon in de ovenschaal.
Zet hierin de champignons.
Vermeng de kaas met het overgebleven paneermeel en verdeel dit over de champignons.
Plaats in een tot 200° voorverwarmde oven en bak de champignons 20 minuten af in het midden van de oven.
Gebruik eventueel nog de grillstand om ze extra mooi bruin te laten worden.