Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
500 g kalfsborst
300 g kalfsgehakt
200 g gekookte en gepelde kalfszwezeriken
50 g Parmezaanse kaas
1 ei
25 g pistaches
20 g gedroogd porcini (eekhoorntjesbrood)
200 g verse erwten
500 g aardappelen
1 gesnipperde ui
peper en zout
50 g walnoten
1 teentje look
2 dl olijfolie

Bereiding
Laat de porcini een uurtje weken in lauw water, laat ze uitlekken en snijd ze in reepjes.
Snijd de borst van de dikke naar de dunne kant in, keer het mes en snijd terug naar buiten toe, maar niet helemaal tot op het eind.
Leg het vlees mooi open en kruid het met peper en zout.
Meng het kalfsgehakt met pistaches, ei, parmezaan, porcini en zwezeriken.
Verdeel de mengeling over het vlees, plooi het weer dicht en verpak het in aluminiumfolie.
Leg het pakketje in een ovenschaal en plaats het 45 minuten in een oven van 180°C.
Schil en was de aardappelen en snijd ze in middelgrote stukken.
Stoof de ui in olijfolie, voeg er de aardappelen bij en kruid met peper en zout.
Zorg dat het geheel onder water blijft en breng aan de kook.
Voeg na 10 minuten de erwten toe en laat zachtjes sudderen.
Maal de walnoten samen met look, de Parmezaanse kaas en 1 dl olijfolie tot een smeuïge saus.
Snijd het vlees in plakken en serveer met de aardappelen en de saus.