Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
600 g aardappelen
1 ui
300 g dobbelsteentjes gerookt
spek of ham (Tirools of Zwart Woud)
80 g boter
peper en zout
2 el gehakte peterselie
2 el boter
4 eieren

Bereiding
Bak de spekjes in boter en kook de aardappelen ongeveer 10 minuten in de schil.
Haal de schil van de aardappelen. Snij de aardappelen in dunne plakjes.
Doe wat boter in de pan en fruit een uitje (even aanbakken, zonder dat de ui van kleur verandert).
Voeg de aardappelplakjes en de Tiroolse spekblokjes toe.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Schep het geheel regelmatig om en laat de aardappelen goudbruin worden.
Bak of pocheer de eieren en voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de Gröstl op de borden, bestrooi ze met peterselie en leg op iedere portie een gebakken of gepocheerd ei.