Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
1½ kg aardappelen
1 ui
500 g gehakt
30 g parmezaan
50 g boter
Rundsbouillon
Nootmuskaat
Peper en zout
Kappertjes naar smaak

Bereiding
Schil de aardappelen. Verwarm de oven voor op 200° C.
Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat ze even uitdampen.
Pureer de aardappelen met een stamper, samen met de boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Snij de ui fijn en bak in boter tot hij glazig is. Voeg het gehakt hier aan toe en bak lichtjes.Voeg de kappertjes toe.
Overgiet met rundsbouillon en laat die rustig inkoken tot het vocht weg is.
Vet de ovenschaaltjes in en lepel er een laagje puree in, dan een laagje vlees, weer een laagje puree, een laagje vlees en een laagje puree. Verdeel de kaas over de schaaltjes en leg hierop enkele klontjes boter.
Laat de hachis parmentier 20 minuten in de voorverwarmde oven gratineren, tot ze mooi goudgeel kleurt. ••