Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
4 herten lets
4 appels
340 g veenbessen
1 ui
2 wortelen
100 ml room
400 ml wildfond
3 eetlepel rode bessengelei
2 eetlepel suiker
1 eetlepel bloem
100 ml rode wijn
scheut cognac
snui e kaneel
roze peperbollen
boter
peper & zout

Bereiding
De kalkoenrollade kruiden met peper en zout en afbakken in de pan. Plaats 35min. in een op 200°C voorverwarmde oven. Bospaddenstoelen goed zuiver borstelen en niet al te jn hakken, sjalotje jn snijden. Het sjalotje stoven in wat boter, paddenstoelen toevoegen en even laten bakken.
Voor de saus
Blus de pan van het vlees met de bouillon en roer het aanbaksel los. Voeg de porto en de balsamico-azijn toe en laat voor de helft inkoken. Breng op smaak met suiker, peper en zout. Werk de saus af met enkele klontjes ijskoude boter