Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
600 g karbonade
1 ui
2 wortelen
2 stokken prei
1 kg appelen
100 g honing
voldoende vleesbouillon om het gebraden vlees volledig onder te dompelen
1 à 2 glazen rode wijn
een scheut Balsamico-azijn
een snuifje zout

Bereiding
Kook de karbonade in de vleesbouillon op een laag vuur samen met de grof gesneden groenten, een snuifje zout, en de wijn gedurende drie uren.
Verwijder het bot terwijl de karbonade nog warm is.
Kook de appelen en maak er een puree van.
Laat de honing inkoken tot hij karameliseert.
Voeg de Balsamico-azijn toe en laat verder inkoken.
Voeg een klein beetje water toe en kook het mengsel tot het indikt.
Smeer de karbonade in met het honingmengsel en serveer met de appelpuree.
Tip
U kan de puree van appel ook vervangen door een verse tapenade van tomaat!