Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
(voor de parfait)
50 ml water
100 g griessuiker
150 g pure chocolade
50 cl room
100 g pistaches
1 ei + 3 dooiers
(voor de saus)
2 eetlepels instant espressokoffie
1 dl water
1 theelepel zwarte peper
1/2 eetlepel kaneelpoeder
2 eetlepels bruine suiker
100 g pure chocolade in stukjes
2 eetlepels boter

Bereiding
(voor de parfait)
Klop het ei met de 3 dooiers tot een witte, schuimige massa. Smelt de suiker met het water tot het stroperig is. Giet de stroop
beetje bij beetje bij het eimengsel en blijf kloppen tot het mengsel afgekoeld is. Smelt de chocolade au bain marie en vermeng
ze met het eimengsel. Klop de room stijf en vermeng ze met het chocolademengsel.
Pel de pistachenoten en hak ze grof. Vet de vormpjes in met wat olie. Bestrooi de bodem met pistachenoten en verdeel er de
chocolademousse over. Zet tenminste 4 uur in de koelkast.
(voor de saus)
Breng het water aan de kook en los er de instantkoffie in op. Doe er de specerijen en de suiker bij en laat 1 minuut doorkoken.
Haal de pan van het vuur en doe er de chocoladestukjes en de boter bij. Roer tot een gladde saus. Ontvorm de parfait vlak voor het serveren en werk af met de saus.