Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
4 grote kipfilets
1 pakje rode of oranje linzen
1 l bouillon
het sap van een citroen
1 eetlepel olie
1 theelepel garam masala
(Indische kruidenmengeling)
1 eetlepel kipkruiden
1 potje doperwtjes Terra Noble
1 bosje lente-uitjes in ringetjes
4 gepelde tomaten in reepjes
1 bosje munt
1 bosje waterkers

Bereiding
Week de linzen een nacht in koud water en spoel ze af onder koud water. Kook de linzen gaar in de bouillon, op een zacht vuurtje
gedurende ongeveer vijftien minuten. Meng de linzen met citroensap, olijfolie en garam masala. Voeg de uitgelekte erwten, reepjes tomaat, lenteuitjes en de helft van de gesnipperde munt toe. Kruid de kipfilets met kipkruiden en bak ze gaar in wat olie.Verdeel de waterkers over de borden, schik de salade van linzen in het midden en beleg met reepjes sappige kipfilet.
Werk af met blaadjes munt en lente-uitjes.