Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
4 kalkoen lets
1 theelepel suiker
1 sjalotje
1 bakje
bospaddenstoelen
3 dl kalfsfond
1,5 dl oude porto
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel kristalsuiker
25 g ijskoude boter
peper & zout

Bereiding
De kalkoenrollade kruiden met peper en zout en afbakken in de pan. Plaats 35min. in een op 200°C
voorverwarmde oven. Bospaddenstoelen goed zuiver borstelen en niet al te jn hakken, sjalotje jn snijden. Het sjalotje stoven in wat boter, paddenstoelen toevoegen en even laten bakken.
Voor de saus
Blus de pan van het vlees met de bouillon en roer het aanbaksel los.
Voeg de porto en de balsamico-azijn toe en laat voor de helft inkoken.
Breng op smaak met suiker, peper en zout. Werk de saus af met enkele klontjes ijskoude boter.