Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
4 kipfilets
500 g spaghetti
2 citroenen
Een dikke tak tijm
Enkele takjes basilicum
Een teentje knoflook
10 cl witte wijn
4 eetlepels olijfolie
Peper en zout

Bereiding
1. Snijd 1 citroen in fijne schijfjes. Rasp de schil van de tweede citroen en pers hem uit.
2. Snijd de kipfilets half door. En stop er 3 schijfjes citroen en een takje tijm in.
3. Kruid met peper en zout.
4. Bak beide kanten aan op hoog vuur in de pan met 2 eetlepels olijfolie.
5. Bak nadien elke kant 6 à 8 min op zacht vuur.
6. Draai de kip en laat deze verder grillen voor 6 à 8 min.
7. Kook ondertussen uw spaghetti in gezouten water al dente.
8. Giet af en laat de pasta uitlekken.
9. In de pan van de pasta vervolgens de rest van de olijfolie, de witte wijn, het citroensap en de geraspte citroenschil gieten. Laat even inkoken met look en basilicum.
10. Voeg de tijm toe en de pasta en roer er het mengsel door.
11. Schik de spaghetti in uw bord, kruid met de pepermolen, leg een kipfilet op de pasta.