Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
2 kippen
1 dl olijfolie
1 ui
2 wortelen
1 pastinaak
1 l kippenbouillon
1 gele en 1 rode paprika
3 gepelde tomaten
½ l gezeefde tomaat
2 chilipepertjes
1 teentje look
1 takje verse oregano
1 theelepel kaneelpoeder
een takje tijm
300 g wilde rijst
1 citroen
peper en zout

Bereiding
Verdeel de kip in stukken. Wrijf het vlees in met peper en zout. Kleur het vlees mooi aan in olie en hou het apart. Snijd de ui in ringen. Snijd de wortelen, paprika’s en pastinaak in reepjes. Bak ze in dezelfde pan beetgaar. Voeg er de gesnipperde chilipeper en de look aan toe. Blus met de helft van de kippenbouillon en voeg er de tomaat, oregano, tijm en kaneel aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes gaar sudderen. Verdeel de rijst in een ingevette schaal, leg er de kip en groenten op en bevochtig met de rest van de bouillon.
Dek af en plaats 45 minuten in een hete oven op 180 °C. Kruid na met peper, zout en citroensap. Serveer de rijst in een bord, leg er een stuk kip op en versier met een takje tijm en een schijfje citroen.