Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
200 g zalmfilet
boter, bloem en olie
peper en zout
witte wijnazijn
4 aardappelen
1 gehakte ui
1 gesnipperd chilipepertje
gesnipperde platte peterselie
citroensap
gesnipperde koriander
50 g broodkruim
1 eetlepel wijnazijn
½ bosje basilicum
2 teentjes geperste look
peper en zout
1 dl olijfolie
6 ansjovisfilets
1 eetlepel kappertjes
2 hardgekookte eieren

Bereiding
De zalmburgers
Pocheer de zalm in water met peper, zout
en azijn. Kook de aardappelen gaar. Prak
ze fijn en vermeng met de zalm, de chilipeper
het citroensap, de ui en de kruiden.
Maak er burgers van, haal ze door de bloem
en bak ze in een mengsel van boter en olie.
De salsa verde
Week het broodkruim in de azijn en vermaal
het samen met de look, kruiden, kappertjes
ansjovis en de eieren in de keukenmachine.
Doe er de olie bij en kruid bij.
Serveer de zalmburgers met de salsa verde.