Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
1 lamsbout
8 takjes rozemarijn
5 eetlepels olijfolie
peper
8 eetlepels vloeibare honing

Bereiding
Haal de lamsbout een uur op voorhand uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur komt.
Breng op smaak met peper.
Rits de blaadjes van 4 takjes rozemarijn af en hak ze fijn.
Verwarm de olie in een pannetje op een zacht vuur.
Voeg de helft van de gehakte rozemarijn toe en laat 15 minuten trekken, tot je een geurige olie krijgt.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Sprenkel de rozemarijnolie over de lamsbout en leg het vlees in een ovenschotel met de 4 resterende takjes rozemarijn.
Plaats de schotel in de oven en verminder de temperatuur tot 160 °C.
Meng ondertussen de honing met de rest van de gehakte rozemarijn en verwarm op een zeer zacht vuur.
Giet na 12 minuten de kruidenhoning over de lamsbout en schuif weer in de oven.
Laat de lamsbout naar smaak garen. Reken 22 minuten voor een saignant gebakken lamsbout en 28 minuten voor rosé gebakken vlees.
Begiet de lamsbout regelmatig met het braadvocht en verhoog indien nodig de temperatuur.
Plaats net voor het opdienen de lamsbout nog 2 minuten onder de hete ovengrill.