Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
1,5 kg lamsfilet
1 vel verse (of diepvries) bladerdeeg
gebrande pijnboompitten
basilicum
geraspte oude Beemster
enkele kleine trostomaatjes
1 takje rozemarijn (fijngehakt)
1 teentje knoflook
2 eetlepel sojasaus
20g boter
5 cl olijfolie
1 eigeel
zout & peper
fleur de sel
provence kruiden

Bereiding
Voor de pesto
Maal de gebrande pijnboompitten met de basilicumblaadjes en de olijfolie fijn. Daarna de geraspte oude Beemster toevoegen.
Voor de lamsfilet in bladerdeeg
Rol het bladerdeeg uit en wrijf het in met de pesto.
Leg vervolgens de lams let erop en wrijf deze ook in met de pesto. Leg er vervolgens de basilicum en schij es trostomaatjes op. Kruid vervolgens met de rozemarijn, de kno ook en met peper en zout. Vouw het bladerdeeg toe en leg de naad naar onderen.
Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met eigeel.
De lamsfilet moet ongeveer 10 min in een op 200°C voorverwarmde oven.
SERVEERTIP
Serveer met een torentje van gegrilde groenten.
Gril schij es van een gele en een groene courgette en een tomaat. Maak hier kleurige torentjes van en bestrooi met Provence kruiden en eur de sel.