Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
4 lamskoteletten in blokjes
2 uien
4 tomaten
12 gevulde groene olijven
gedroogde munt
olie
vier pennen
zoetzure marinade.
1⁄4 l olie
2 dl witte wijn
1 dl azijn
4 eetlepels honing
2 eetlepels suiker
2 eetlepels ketchup
enkele druppels tabasco
peper en zout

Bereiding
Snijd 4 lamskoteletten in blokjes zonder bot.
Schil 2 uien en snijd ze in stukken.
Was en droog 4 tomaten en snijd ze eveneens in stukken.
Snijd 12 gevulde groene olijven doormidden.
Roer gedroogde munt door de olie.
Verdeel de stukjes vlees, ui, tomaat en olijven over vier pennen en besmeer de spiesjes met muntolie.
Grill ze bij matige hitte 8 tot 10 minuten onder voortdurend keren.
Serveer met boerenbrood.
Je kan het vlees vooraf een dag bedekken met een zoetzure marinade.
Meng hiervoor
1⁄4 l olie met 2 dl witte wijn, 1 dl azijn, 4 eetlepels honing, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels ketchup, enkele druppels tabasco, peper en zout.