Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
300g +100g Brugge Rodenbach Kaas
300g Italiaanse Alpenham in reepjes gesneden
500g macaroni
250g boter
250g bloem
3 dl volle melk
3 stronken witloof, grof gesneden
1 citroen
Peper, zout en nootmuskaat

Bereiding
Maak een roux met de boter de bloem en de melk.
Rasp 300g Brugge Rodenbach kaas en voeg toe – neem de pan van het vuur. Kruid met peper, zout en nootmuskaat Snij het witloof grof en drenk even in citroensap. Voeg
dit toe aan de roux. Daarna de in reepjes gesneden ham toevoegen alsook de beetgare pasta. Boter een ovenschaal in en vul met het mengsel.
Tenslotte de overblijvende 100g geraspte Rodenbach kaas over het mengsel strooien en de schaal in een voorverwarmde oven van 200°C schuiven en +/- 10 min laten bakken.