Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
200-250 g groene asperges, geschild, in plakjes
25 g boerenboter
6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
2 eieren
1¼ dl slagroom
2 eetlepels bloem, gezeefd
150 g geraspte oude Beemster
zout en peper naar smaak toevoegen
Extra
muffi nvormen met totaal 24 kleine holletjes, ingevet.

Bereiding
Bak de asperges in 5-10 minuten in de boter beetgaar.
Laat de asperges in een zeef uitlekken en iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol elk plakje deeg nog iets uit en snijd de plakjes in vieren.
Bekleed de muffi nholtes met de deegplakjes. Verdeel de asperges over de deegbakjes. Klop de eieren los met de slagroom en roer de bloem en 75 gram Beemster erdoor. Schep het eimengsel in de deegbakjes en strooi de rest van de kaas erover. Bak de pasteitjes in 30-40 minuten lichtbruin en krokant in het midden van de oven.