Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
500 g gedroogde coquilettes pasta
700 g varkensgehakt
100 g ontvelde verse worst
1 ½ kg tomatenblokjes uit blik
75 g caciocavallokaas, in kleine blokjes
75 g caciocavallokaas, geraspt
600 g groenten (bleekselder, aubergine, wortel, erwtjes)
4 eetlepels olijfolie
1 ui
2 tenen knofl ook, fi jngehakt
10 basilicumblaadjes
2 theelepels rode wijn
boter
peper & zout

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180°C. Snijd de schoongemaakte groenten in kleine blokjes. Neem een grote pan, verhit er de olie in en smoor de ui en de knofl ook glazig. Voeg gehakt, worstvlees en groenteblokjes toe. Roerbak alles 15 minuten en voeg dan de rode wijn, de tomatenblokjes, basilicum en peper en zout toe. Laat 30 minuten zachtjes koken, tot alles gaar is. Kook de pasta met zout 6 tot 8 minuten. Giet af en voeg een beetje saus toe, om de pasta
kleur en smaak te geven. Neem een ovenschaal van 10 cm hoog en 25 cm doorsnede. Vet in met wat boter. Leg het grootste deel van de pasta in de ovenschaal en hou in het midden plaats vrij voor de saus. Schep de saus in het midden en dek af met de rest van de pasta, zodat de saus goed afgedekt is. Strooi de blokjes en geraspte kaas bovenop. Zet 20 minuten in de hete oven. Laat de schotel afkoelen en stort de pastei uit op een schaal.
Presentatie
Kan zowel koud als opgewarmd gegeten worden.