Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
500 g macaroni
250 g rundsgehakt grof gemalen
250 g varkensgehakt grof gemalen
100 g spekblokjes
1 ui
1 wortel
paprika
1 blik gepelde tomaten
2 eetlepels tomatenpuree
½ liter rode wijn
1 dl bouillon
oregano
basilicum
rozemarijn
1 laurierblad
1 teentje knoflook
1 tak selder
olijfolie
peper en zout

Bereiding
Warm de olijfolie op en fruit daarin de fijngehakte ui, selder, wortel en het teentje knoflook.
Bak daarin het gehakt en spek met het laurierblaadje.
Roer alles goed dooreen, zodat het vlees niet aanbakt.
Wanneer het vlees gebakken is, haal het knoflookteentje eruit en doe er de wijn, bouillon, tomatenpuree, tomaten, peper en zout en de kruiden bij. Laat sudderen tot het vocht verdampt is.
Voeg er op het laatst de fijngehakte basilicum bij.
Haal de pan van het vuur en doe er eventueel nog wat olie bij.
Kook de macaroni “al dente” en giet in een kom.
Doe de saus in het midden boven op de macaroni.