Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
1 rol bladerdeeg
bonen/linzen om blind te bakken
100 g gerookte kalkoen, in plakken
100 g exotische mix van gedroogde vruchten
5 eieren
2 dl melk
2 dl room
30 g rucola
olijfolie
peper en zout

Bereiding
Vet een taartvorm in en leg het bladerdeeg erin. Prik de bodem met een vork, leg er een bakpapier op en giet er de bonen/linzen op en laat 10 min. voorbakken in een voorverwarmde oven van 200°C.
Bak het vlees kort. Verdeel de exotische mix over het bladerdeeg en leg de kalkoen erop. Klop 4 eieren en 1 dooier los met de melk en de room. Kruid met peper en zout. Schenk het eimengsel over het gevulde bladerdeeg. Zet de taart 20 tot 25 min. in de oven op 180°C. Leg vlak voor het serveren de rucola op de quiche en druppel er wat olijfolie over.