Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
Voor 8 personen
reerug (2,5 à 3 kg)
peper en zout
100 g gerookt spek (in reepjes)
6 halve tomaten
groenten (naar keuze
prei,wortelen, selder...)
4 kruidnagels
3 laurierblaadjes
1 eetlepel jenerverbessen
1,5 dl karnemelk
1,25 dl room
het sap van een citroen
1 glas rode wijn

Bereiding
Haal het vlies van een reerug (2,5 à 3 kg), kruid met peper en zout
en bak de reerug in een hete oven van 170°C gedurende 30 minuten.
Leg 100 g gerookt spek (in reepjes) op het vlees en plaats het nogmaals
15 minuten in de oven, samen met 6 halve tomaten, groenten
(naar keuze
prei,wortelen, selder...), 4 kruidnagels, 3 laurierblaadjes
1 eetlepel jenerverbessen en 1,5 dl karnemelk.Voeg 1,25 dl room
het sap van een citroen en 1 glas rode wijn toe. Laat het vlees hierin
nog 10 à 15 minuten op een klein vuurtje trekken.
Leg de reerug op een schaal en geef er de gezeefde saus apart bij.
Vul 4 halve appels met 250 gram bosbessen voor de garnering en leg
ze samen met amandelkroketjes en waterkers bij het vlees.