Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
Een reerug van ongeveer 800 gram
Boter
Peper en zout
Saus
Een sjalot
Een teentje knoflook
Een takje tijm
Een blaadje laurier
100 gram boter
Peper en zout
Een glas rode Port (± 200 ml) aangelengd met evenveel water
Twee a drie soeplepels wild – of rundbouillon
Twee eetlepels suiker
Twee a drie eetlepels balsamicoazijn
Twee eetlepels eau de vie van frambozen of Cognac

Bereiding
1. Smelt een klontje boter in de pan.
2. Leg de met peper en zout gekruide reerug in de pan met hete gesmolten boter.
3. Bak 5 minuten aan elke kant op niet te heet vuur.
4. Voeg tijdens het bakken klontjes boter toe die echter niet mag verbranden.
5. Na het bakken kan u het vlees nog goed indrukken.
6. Haal het vlees uit de pan en leg er aluminiumfolie over om het vlees rustig te laten verder garen. Zo behoudt het zijn malsheid.
7. Snipper het sjalotje fijn en leg die in de nog warme pan.
8. Doe er de tijm, de knoflook en het laurierblad bij.
9. Bestrooi met de suiker en laat even karameliseren.
10. Giet er de Port met water over en deglaceer er de pan mee. Voeg de bouillon toe.
11. Als het mengsel kookt er de balsamico en de eau de vie of Cognac bijvoegen.
12. Laat de saus even inkoken.
13. Kruid met peper en zout.
14. Roer er dan nog een klont boter door om de saus fluwelig te binden.
15. Verdeel het vlees en schik het op borden.