Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
1 kg rundgebraad
50 g gemengde peperbollen (wit, groen, roze en zwart)
100 g bakboter
2 dl rode wijn
1 gesnipperde sjalot
2 dl bruine fond
500 g aardappelen
3 dl bouillon
1 gesnipperde ui
2 takjes tijm
4 plakjes bladerdeeg
4 stronkjes witlof
4 plakjes gedroogde ham
peper en zout
1 ei
50 g boter

Bereiding
Schil en was de aardappelen, snijd ze in plakjes en schik ze in een ingevette schaal.
Kruid ze met peper en zout, zet ze onder met de bouillon en vul aan met gesnipperde ui en tijm.
Plaats de schaal 45 minuten in een oven van 160°C.
Plet de peperkorrels en wentel er het vlees in.
Laat de boter mooi bruin worden. Schroei het vlees langs alle zijden mooi dicht in de boter.
Plaats het vlees 18 minuten in een oven van 160°C.
Laat het daarna 10 minuten rusten op een warme plaats.
Stoof het witlof gaar en laat het afkoelen.
Omwikkel het met ham en een plakje bladerdeeg.
Wrijf de omwikkelde stronkjes in met losgeklopt ei en bak ze 15 minuten in een oven van 160°C.
Laat de rode wijn inkoken, samen met de gesnipperde sjalot, tijm en bruine fond.
Bind en kruid de saus.
Snijd het vlees in mooie plakken en serveer met de aardappelen, de saus en het witloftaartje.