Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
2 dl arachideolie
1 dl olijfolie
1 eetlepel truffelolie
1 eetlepel salsa tartufata (truffeltapenade)
1 eierdooier
1 theelepel mosterd
5 cl zachte rode wijnazijn
1 kleine gesnipperde sjalot
500 g kalfszwezerik
1 bosje groene asperges
1 eetlepel zeezout
1 eetlepel zwarte peper
1 dl olijfolie
250 g jonge spinazie

Bereiding
Laat de zwezeriken overnachten in koud, gezouten water.
Spoel grondig onder koud stromend water, dompel onder in koud water en breng aan de kook. Voeg een bouillonblokje toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
Haal de zwezeriken uit het water, laat ze wat afkoelen en pel ze zorgvuldig.
Leg ze een tijdje koel weg. Snijd ze in mooie plakjes.
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden.
Leg ze in een ovenschaal en bestrooi ze met zeezout en zwarte peper.
Besprenkel royaal met olijfolie en plaats 30 minuten in een oven van 180°C.
Bak de plakjes zwezerik knapperig in olijfolie.
Was de spinazie, meng met een beetje dressing en schik op het bord.
Verdeel er de zwezerik en asperges over en besprenkel royaal met de truffeldressing.