Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
200 g paté naar keuze
500 g abrikozen (vers of blik)
2 sjalotten, fijngesnipperd
150 ml witte wijnazijn
150 g suiker
3 eetlepels rozijnen
1 theelepel gemberpoeder
75 g krulsla, gesneden
1 rode ui, in halve ringen
3 eetlepels olijfolie extra vierge

Bereiding
Verwijder eventueel de pit van de abrikozen en snij het vruchtvlees in stukjes. Breng in een pan met dikke bodem de abrikozen met de sjalot, 125 ml wijnazijn, suiker, rozijnen, gemberpoeder en een snuif zout aan de kook. Draai het vuur laag en laat de chutney zonder deksel op de pan in 25-30 min. zachtjes inkoken tot jamdikte. Roer af en toe. Schep de warme chutney in schone jampotjes met deksel, sluit ze en laat ze omgekeerd 20 min. afkoelen. Bewaar de chutney op een koele donkere plek. Verdeel de sla en de ui over 4 borden. Sprenkel er de olijfolie en de rest van de wijnazijn over. Snijd de paté in 4 plakjes en leg ze op de salade. Leg op elk plakje paté een beetje abrikozenchutney en geef de rest van de chutney er apart bij.