Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
1 ui
20 g boter
300 g oud witbrood of broodkruim
150 g klein gesneden Tirools spek of ham
3 eieren
1/8 liter melk
2 el meel
1 el gehakte platte peterselie
1 el bieslook
1 el gesmolten of goed te kneden boter
peper en zout

Bereiding
Schil en hak de ui, fruit die aan in de boter met het Tirools spek. Voeg die bij het broodkruim.
Meng de eieren goed met de melk.
Giet het eiermengsel over de broodmix.
Voeg meel, gesmolten boter, peterselie
bieslook en peper en zout naar smaak toe.
Meng goed en laat 20 minuten rusten.
Vorm met natte handen 8 gelijke knödels.
Laat de ballenvoorzichtig in ruim kokend zout water glijden.
Laat 10 tot 15 minuten koken en dien op in een bouillon.