Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
150 g kalfsgehakt
50 g verse ananas
kaneel naar smaak
peper en zout
1 pakje peultjes
bamboeprikkers
4 kerstomaatjes

Bereiding
Snijd de ananas in kleine blokjes.
Meng het gehakt met de ananasblokjes en een snuifje kaneelpoeder.
Kruid met peper en zout.
Draai het gehakt in balletjes van ca. 20 g per stuk.
Blancheer kort de peultjes en leg ze in ijswater zodat ze hun mooie groene kleur behouden.
Rijg de peultjes in een S-vorm op een bamboeprikker
steek het ene uiteinde van het peultje op een prikker, vervolg met een gehaktballetje en sluit af met het andere uiteinde van het peultje.
Rijg tussen de gehaktballetjes een kerstomaatje op het spiesje.
Grill op een matig vuur.
Tip
U kan het peultje vervangen door 2 stukjes rode en een stukje gele paprika.
Grill de paprika kort. Rijg eerst een stukje rode paprika op de prikker, dan een balletje, dan een stukje gele paprika, het tweede balletje en sluit de prikker met een stukje rode paprika.
Zo heeft u de Spaanse kleuren op uw bord!