Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
900 g spinazie (diepvries)
800 g aardappelpuree
175 g gemalen belegen Beemster
125 ml room
1 teentje knofl ook, fi jngesneden
3 eieren
1 kleine ui, gesnipperd
1 eetlepel olijfolie
nootmuskaat naar smaak
zout
peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de ovenschaal in. Verhit de olie in een pan en roerbak hierin
de ui en de knofl ook goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat het al roerend ontdooien. Klop de eieren los met de room en de geraspte Beemster. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe en schep dit
door het spinaziemengsel. Roer de aardappelpuree los met een vork. Schep de helft in de ovenschaal
en strijk het glad. Schep het spinaziemengsel op de puree. Verdeel de rest van de puree over de spinazie.
Zet de vorm iets onder het midden in de oven en bak de spinazieschotel goudbruin in 20-25 minuten.