Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
500 g mager kalfsvlees
1 glas retsina
2 uien
4 tomaten
verse oregano
peper en zout
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel gesnipperde look
200 g tuinbonen
100 g zwarte olijven
olijfolie
een beetje bloem
4 dl bouillon
200 g Griekse pasta
1 dl gezeefde tomaat
100 g geraspte kaas

Bereiding
Bak het vlees mooi bruin in de olijfolie, samen met de ui en de look.
Voeg er de tomatenpuree en de bloem aan toe, roer goed en blus met de retsina en de bouillon.
Breng het geheel aan de kook, temper het vuur en voeg er de oregano, tuinbonen, olijven en versneden tomaat aan toe.
Laat een kwartiertje sudderen en kruid met peper en zout.
Kook de Griekse pasta beetgaar, giet ze af en vermeng met de gezeefde tomaat, peper en zout.
Doe de pasta in een schaaltje, leg er de kaas over en gratineer onder de grill. Serveer het vlees samen met de pasta