Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
1 kg ragoutvlees van r ee
100 g sjalotjes
15 gekneusde jeneverbessen
400 ml wildfond
2 soeplepels rodebessen confituur
3 klontjes kandijsuiker
2 soeplepels maïzena
tijm
gemalen laurier

Bereiding
Snipper de sjalotjes en stoof ze aan in wat boter.
Doe de stukjes reevlees in de kom en bak het aan.
Kruid met peper, zout, tijm en laurier en voeg de jeneverbessen toe.
Giet de wildfond erbij en laat ongeveer een uur sudderen.
Als het vlees mals is, uit de kom nemen en de saus door een zeef gieten, verwijder zoveel mogelijk de sjalotsnippers zodat je nadien een mooie gladde saus overhoudt.
Giet de saus terug in de kom en doe er de confituur en dekandijsuiker bij. Laat koken en dik de saus lichtjes in met maïzena.
Doe het vlees terug in de saus en zet tot de dag nadien koel weg.
TIP
Lekker met kroketjes, gestoofd witloof, spruitjes, knolselderblokjes, gevulde peertjes.