Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
1 kg rundstoofvlees
boter
2 uien, fijngesnipperd
1 flesje bruin bier
1 eetlepel mosterd
2 bruine boterhammen
2 takjes tijm
3 laurierblaadjes
2 vleesbouillonblokjes
zwarte peper van de molen, fijn zeezout

Bereiding
Kruid het vlees met peper en zout en bak het in olie en boter. Haal het uit de pan en voeg de ajuin toe in de stoofpot.
Voeg een beetje water toe. Voeg het vlees opnieuw toe en vervolgens de laurierblaadjes en de tijm.
Voeg de bouillonblokjes toe. Overgiet met het bruin bier.
Smeer de boterhammen in met mosterd en leg deze bovenop het vlees. Breng aan de kook.
Laat vervolgens met het deksel op een zacht vuurtje langzaam verder garen.
Meng de boterhammen met de saus om te binden.
Serveer met frietjes en een frisse salade.