Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
8 tomaten
120 g pecorino romano
400 g lamsvlees (schouderblad)
2 vijgen
2 lepels honing
5 cl olijfolie
1 rode ui
1 lepel karwijzaad
2 takjes verse koriander
peper en zout

Bereiding
Snij de ui fijn. Snij het lamsvlees in stukken. Snij de vijgen in kleine sneetjes.
Bak het lamsvlees samen met de ui op een zacht vuurtje, gedurende twee minuten.
Voeg er dan de honing, karweizaad en de vijgen aan toe. Kruid met peper en zout.
Laat karameliseren gedurende drie minuten.
Giet water in de kom tot alles is ondergedompeld. Zet een deksel op en laat ongeveer 45 min. sudderen op een zacht vuurtje.
Roer af en toe om of voeg wat water toe indien nodig.
Warm de oven voor op 200°C.
Rasp de kaas.
Snij de bovenste schij van de tomaat en verwijder het vruchtvlees.
Giet het vlees uit in een vergiet en meng met de helft van de kaas en de verse koriander.
Vul de tomaten met het mengsel en bestrooi met de rest van de pecorino.
Besprenkel met olijfolie en plaats nog 15 min. in de oven.