Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
500 g kalfsgebraad
1/2 fl es droge witte wijn
1/2 liter kippenbouillon
kruidentuiltje met salie, tijm en laurier
peper en zout
Saus
1 blik tonijn in eigen nat
potje kappertjes
potje zure augurken
1 cl citroensap
200 ml mayonaise

Bereiding
Het kalfsgebraad koopt u ofwel gebraden bij uw Keurslager of u vraagt hem een vers stuk. Dat braadt u dan zelf op de volgende wijze.
Breng de wijn aan de kook met de kippenbouillon en het kruidentuiltje.
Laat 10 minuten koken. Verminder dan het vuur, leg er het vlees in en pocheer zachtjes gedurende 40 minuten. Hierbij is het belangrijk dat het vlees niet kookt, dan wordt het taai.
Laat daarna goed afkoelen in de bouillon.
Snijd het vlees in zeer dunne en kleine plakjes. Schik de kleine plakjes in brede
glazen. Type brede whisky glazen.
Voor de saus
Snijd de augurken in stukjes tot je een eetlepel vol hebt.
Mix de tonijn met de mayonaise, de stukjes augurk, 2 eetlepels kappertjes en
citroensap, tot je een gladde saus bekomt.
Kruid met peper en zout.
Lepel de saus over het kalfsgebraad en werk af met enkele kappertjes.