Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
300 g rundergehakt
100 g varkensgehakt
1 ui
1 wortel
1 stengel bleekselder
2 teentjes knofl ook
6 verse tomaten
3 el olijfolie
2 dl rode wijn
2 dl vleesbouillon
4 el tomatenpuree
gedroogde oregano
2 takjes verse rozemarijn
peper en zout

Bereiding
Snijd de ui, de wortel, de selder en de look zeer fijn.
Fruit de groenten even aan in olijfolie en voeg dan het gehakt toe. Laat op hoog vuur losbakken. Doe er vervolgens de gesneden tomaten en de tomatenpuree bij. Bak nog even door om de bittere smaak van
de puree te elimineren. Blus met de wijn en de bouillon en doe er de rozemarijn, fl ink wat oregano, peper en zout bij. Laat 2 tot 3 uur rustig pruttelen.
SERVEERTIPS
Hoe langer je de saus laat koken, hoe meer smaak ze krijgt. Hou alles goed in de gaten en voeg als het te
droog dreigt te worden, wat water toe.
Wanneer de saus aan de achterkant van een lepel blijft kleven, is ze optimaal