Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
400 g varkensgehakt
30 g bakboter
1 blokje bouillon
2 dl water
2 eieren
20 g bloem
1 ui
1 doosje tomatenpuree
1 kruidnagel
tijm
laurier
peper, zout

Bereiding
Voor het gehakt
Kook de eieren gedurende 8 minuten, tot ze hardgekookt zijn.
Pel de eieren en bekleed ze daarna met het gehakt.
Bak het geheel in een pan met boter op een matig vuurtje gedurende 20 minuten.
Voor de tomatensaus
Stoof de ui met wat boter in een pot.
Voeg de bloem toe en roer ze met een spatel erdoor.
Los het bouillonblokje op in het water en leng het mengsel aan met deze bouillon. Laat alles even doorkoken.
Af en toe goed roeren.
Voeg de tomatenpuree toe, net als de tijm, de laurier en de kruidnagel. Laat de saus 15 minuten pruttelen en kruid met peper en zout.
Zeef daarna de saus.
Alles klaar? Snijd de gehaktballen doormidden en giet de tomatensaus er rond.