Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
1 braadkip
200 g kalfsgehakt
350 g champignons
1 eidooier
125 g bloem
citroensap
1½ dl kippenbouillon
1 scheutje room
125 g boter
1 kruidenboeket
peper & zout

Bereiding
Laat de kip samen met het kruidenboeketje ongeveer een half uur koken.
Haal de kip uit de bouillon, laat ze afkoelen en pluk het vlees van de beenderen.
Zeef de bouillon.
Maak kleine balletjes van het gehakt en kook ze in de kippenbouillon.
Borstel de champignons droog schoon en stoof ze in het citroensap.
Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Doe er al roerend de bouillon bij. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Voeg er de room en eidooier aan toe. Vermeng de kip, de balletjes en de champignons met de saus. Laat nog wat sudderen. ••