Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
150 g wortelen
150 g prei
150 g witte selder
1 sjalot
1 teentje look
1 l kippenbouillon
1 laurierblad
1 takje tijm
8 stukken kip
3 eierdooiers
15 cl room
1/2 el maïzena
sap van 1/2 citroen
peper
zout
boter
4 plakjes bladerdeeg

Bereiding
Schil de wortelen. Snij alle groenten in kleine repen.
Stoof ze met de sjalot en de geperste look in wat boter.
Overgiet de groenten met de kippenbouillon en voeg de laurier en
tijm toe.
Kook de bouillon, leg er de stukken kip in en laat 25 min sudderen.
Meng 2 eierdooiers met de room en de maïzena.
Giet het mengsel bij de bouillon.
Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
Haal de soep van het vuur en laat ze afkoelen.
Schep ze in 4 vuurvaste kommetjes.
De soep moet volledig koud zijn om het bladerdeeg aan te brengen.
Leg de plakjes bladerdeeg op de kommetjes.
Druk de randen goed aan. Bestrijk ze met losgeklopte eierdooier.
Zet de waterzooi 20 min in een voorverwarmde oven op 180°C en serveer ze heet.