Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
8 kleine stronkjes grondwitloof
8 plakjes gekookte hesp
50 g bloem
50 g boter
200 ml melk
300 g gemalen kaas
Nootmuskaat
Peper/zout

Bereiding
Maak het witloof schoon, snijd het bittere kegeltje aan de onderkant er uit. Kruid met peper en zout. Stoof de stronken in wat boter in de pan gedurende ongeveer 15 minuten tot
ze mooi glazig zijn.
Voor de kaassaus maak je eerst een witte saus of béchamelsaus.
Laat een klont boter smelten in de pan en roer de bloem er met een spatel of houten lepel door tot je een stevige pasta bekomt.
Voeg de melk bij beetjes toe en klop goed op zodat er zich geen klonters vormen. Laat al roerend enkele minuten op een laag vuurtje doorkoken zodat de saus kan dikken.
Voeg kaas, nootmuskaat, peper en zout toe naar smaak.
Wikkel in elk sneetje ham een stronkje witloof en leg ze in een beboterde ovenschaal.
Giet de kaassaus erover en strooi er nog wat gemalen kaas en paneermeel bovenop.
Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.