Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
350 g gedroogde vermicelli
250 g kerstomaatjes
300 g schoongemaakte mosselen
300 g schoongemaakte venusschelpen
200 g minipijlinktvis (in ringen)
200 g schoongemaakte coquilles
200 g verse kleine gamba’s
1 fi jngehakte rode chilipeper
2 teentjes knofl ook
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijn
2 eetlepels gehakte peterselie
chiliringen (Verstegen)
enkele blaadjes lavas
peper & zout

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200°C. Verhit de olie in een grote pan en fruit kort de chilipeper en de knoflook. Voeg de wijn en de tomaten toe en laat een paar minuten koken. Voeg de venusschelpen en de mosselen toe en laat 4 minuten verder koken in gesloten pan, tot de schelpen open zijn. Ondertussen kookt u de pasta zo’n 6 à 8 minuten in water met wat zout. Voeg de gamba’s, inktvis, coquilles en peterselie bij de saus en laat nog 4 minuten verder koken. Maak nu de pakketjes met een groot dubbelgevouwen vel bakpapier dat u op een bakplaat legt. Schep de pasta met saus in het midden van het papier. Kruid naar smaak met zout, peper en chiliringen. Werk af met enkele blaadjes lavas. Vouw de randen van het papier zodat u een heel goed gesloten koepelvormig pakket bekomt. Plaats de bakplaat met het pakket 6 minuten in de voorverwarmde oven.
Presentatie
Schuif het pakket op een serveerschaal en open het pakket waar de gasten bij zijn.