Selecteer een pagina

Ingrediënten voor 4 personen
200 g pannetoni (Italiaanse cake)
4 eierdooiers 2 eetlepels fijne suiker
1 eetlepel maïzena 25 cl melk
1 vanillestok 25 cl room
1 dl marsala 2 peren
1 dl suikersiroop poedersuiker
chocoladeschilfers cacao-poeder

Bereiding
Maak Engelse room
meng de eierdooiers met de maïzena en de suiker.
Kook de melk met een opengesneden vanillestokje.
Giet de melk bij de mengeling.
Roer het geheel met een houten spatel, breng het aan de kook en meng het met de room.
Laat afkoelen.
Meng de suikersiroop met de marsala en pocheer hierin stukjes peer.
Laat ze uitlekken.
Breng het mengsel op de pannetoni aan en laat het er goed indringen.
Doe stukjes pannetoni in dessertcoupes, afgewisseld met de Engelse room en de peren.
Laat opstijven in de koelkast en bestrooi voor het opdienen met cacaopoeder, poedersuiker en chocoladeschilfers.